Wat zijn speelweken?

WaaW speelweken zijn vakantieweekjes waarbij de focus ligt op gezelligheid, kleinschaligheid en het welbevinden van elk kind. We maken plezier, knutselen, koken en gaan op zwier. WaaW werkt voor elke speelweek rond een specifiek thema en beoogt creativiteit, speel- en leerplezier. Het motto is dan ook leef, leer, speel en creëer.

Bij WaaW zitten deelnemers van verschillende leeftijden samen in een groep en ligt de nadruk op samen spelen en zorgen voor elkaar. De totale kampbezetting is maximaal 25 kinderen. We gaan regelmatig op stap en verkennen graag de wereld buiten de kamplocatie.

WaaW-speelweken 2021-2022

 • Herfst
  Magische krachten en brouwsels vol getover
 • Kerst
  Kerst I:Weerwolven, vampieren en andere magische wezens
  Kerst II: Iedereen kampioen
 • Zome
  Binnenkort meer info

Verwacht je aan vuile maar kleurrijke handen, creatieve maaksels, wilde wandeltochten, kooksels en gebak vol zotte dromen. Van schetsen, spelen, ravotten en wilde woestenij tot verbeeldingskracht en terug. We zoeken het avontuur op! Spannend.

Dolenthousiaste kinderen na een kamp bij WaaW. Gewoon hun zin doen, kleine groep en leuke uitstapjes. De verschillende leeftijden door elkaar brengt de zorgzaamheid van de oudere kinderen voor de kleintjes naar boven en dat is mooi om te zien. De creativiteit en fantasie van Lut om het kamp aan te kleden en om te gaan met ieder kind zijn karakter zijn fantastisch. Onze kinderen willen geen andere kampen meer!

Veerle VersluysMama van Rémi (9) en Louis (10)

Mijn twee kinderen hebben echt genoten van hun weekje “Sjakie en de chocoladefabriek”! Elke dag kwamen ze naar huis met spannende verhalen over al hun nieuwe avonturen en ze brachten ook hele mooie en lekkere knutselwerkjes mee. De uitstap naar het Chocolademuseum vonden ze zalig!

De laatste ochtend was mijn dochter heel boos. “Waarom mag ik niet elke dag van het jaar op WaaW-kamp gaan, mama?” Het is echt oneerlijk! Dit zegt genoeg, denk ik. Ze kijken alvast heel erg uit naar hun volgende speelweek bij WaaW.

Celine CroesMama van Mira (5) en Flynn (8)
Vorige week mocht ik op dit leuke kampje creatieve workshops geven! Het was daar zo leuk bij WaaW “Speelweken” dat ik er volgende week met plezier terug naartoe ga!
Nele De Swert’t Allegaartje

Overzicht van een speeldag

Een speeldag verloopt bij Waaw vrij organisch omdat we graag de flow van het moment volgen. We gaan vaak op uitstap om zoveel mogelijk te beleven en te ervaren. Onze basisstructuur ziet er als volgt uit:

08u30 – 09u00: Gratis opvang met spelmogelijkheden
09:00u-12.00u activiteiten/uitstap in thema

12u00 – 13.00u: Lunchtijd+vrij spel

13u00 – 16.00u: activiteit/uitstap in thema
16u00 – 17u15: Gratis opvang met spelmogelijkheden

Praktisch

 • Hoe inschrijven?
  Via de website Onze vakantiekampen | Heyo  (fusie van  IdeeKids en Kriebels en Kuren)
 • Via Heyo wordt ook gezorgd voor de fiscale attesten, attesten voor de mutualiteit en verzekeringen.
 • Voor wie?
  Kinderen van 5 tot 12 jaar.
 • Locaties
  Parothea, Oude abdijstraat 3, Drongen
  Trafiek, Pierkespark, Gent
  Mekkerland, Zuidbroek, Mariakerke
 • Prijs
  155 euro voor speelweken van 4volle dagen.
  185 euro voor speelweken van 5 volle dagen.
  Inclusief, verzekeringen (via IdeeKids), uitstapjes, kwaliteitsvolle materialen en af en toe een lekkernijtje.
 • Gezinskorting
  De gezinskorting geldt vanaf 2 of meerdere kinderen van hetzelfde gezin die binnen dezelfde week en locatie worden ingeschreven. Je ontvangt automatisch €10 korting bij de inschrijving van je 2e, 3e, … kind. Niet cumulatief.
 • Uitpaspartner
  WaaW is erkend Uitpas partner. Punten sparen kan tijdens onze speelweken. Als sociale onderneming gericht op welbevinden biedt WaaW ook kortingstarieven voor mensen met een Uitpas met verhoogde tegemoetkoming. Om deze korting te bekomen dient het Uitpasnummer bij de inschrijving te worden doorgemaild aan Ideekids.
 • Algemene voorwaarden
  Klik hier om onze algemene voorwaarden te raadplegen.