Wat zijn babbelbankverhalen?

De babbelbankverhalen zijn interactieve vertelmomenten voor kinderen vanaf 5 jaar. WaaW maakte een selectie uit boekjes en verhalen die thema’s belichten zoals durf, hoop, dromen, geluk, faalangst, moed, verdriet en existentie. WaaW laat deze verhalen op magische wijze tot leven komen en nodigt uit tot fantasie en glans.

Verhalen vertellen heeft een functie omdat in verhalen ervaringen betekenis kunnen krijgen. Betekenis, kan  leiden tot inzicht en kennis en zodoende tot nieuw of ander gedrag.

Bij een babbelbankverhaal  komen naast een verhaal  ook  liedjes of klanken, gesprekjes rond het thema en  creatieve doe-opdracht. Deze bieden een extra belevingsmoment of expressiemoment waarin kinderen met zichzelf, hun creativiteit en elkaar kunnen verbinden. Je kind kan aansluiten in een individueel babbelbankmomentje of in een groepskransje.

¿Waarom verhalen?

Het is bijna een vergeten traditie maar in alle culturen worden of werden verhalen verteld. De rijkdom van het luisteren en vertellen van verhalen zit hem in de overdracht van kennis, waarden en inzichten.

Kinderen leren doorheen verhalen nieuwe werelden kennen, zich inleven, vinden herkenning en erkenning en openen nieuwe perspectieven. Via verhalen leren ze ook dat karaktereigenschappen kunnen helpen om problemen op te lossen. Ze leren over emoties en over dingen die er toe doen en over dingen die raken. In grote woorden verhalen leren over de zin van het leven. Daarnaast gaat verhalen vertellen ook over jeugdherinneringen maken. Over fantasie, prentenboeken en over knus en gezellig samenzijn.

Praktisch

 • Voor wie?
  Kinderen vanaf 5 jaar.
  – Individueel: voor kinderen die nood hebben aan één op één interacties en erg worstelen met bepaalde thema’s.
  – In groep: voor kinderen die dol zijn op verhalen en graag ingaan op voelen, denken en ervaren.
 • Prijs
  – Boek me met je organisatie, school of event of gewoon bij je thuis, in de tuin of op de vertelzolder. 350 euro + BTW. Inclusief materialen. Duur: twee uur en half.
  – In groep: 15 euro per persoon, inclusief materialen.
  – Individueel: 55 euro per anderhalf uur, inclusief materialen.

VUL HET FORMULIER IN EN BOEK ME