De schrijverij; samen schrijven.

Als je hier bent beland dan is een grote kans dat je houdt van de scheppende kracht van woorden, taal, verhaal en schrijven.

Dat schrijven gewoon leuk is om doen dat had je zelf al ontdekt.

Maar wist je dat dingen van je afschrijven ook helend is en helpt bij het plaatsen en kaderen van gebeurtenissen?

In de schrijverij gaan we samen schrijven en duiken we in onze eigen herinneringen en ons eigen levensverhaal. We geven aandacht aan vergeten zaken en maken ruimte voor de onzichtbare verhalen. Je krijgt wekelijks een leuke schrijfopdracht waar je zelf mee aan de slag kan. WaaW schrijverij is geen schrijfles maar we kunnen wel met een open houden bij elkaar aftoetsen wat als toehoorder werkt en wat niet.  Je kan je verwachten aan leuke schrijfopdrachten, verassende invalshoeken en een gezellige rust.

Goesting ?

Schrijf je in voor de eerstvolgende reeks:

*ZONDAG VOORMIDDAG 10u30 -13u:

16 april en 30 april

14 mei en 28 mei

11 juni en 25 juni

Waar?

Villa Vonk

Oudenaardsesteeneg 52

9000 Gent

Prijs:

35 euro per keer (inclusie koffie/thee/water of een kleine versnapering)

We ontmoeten, verkennen, erkennen. We komen op verhaal , ontwikkelen emotionele taligheid en welbevinden door middel van expressief schrijven. 

CULTURELE PROJECTEN

Er is een stijgende interesse in onze samenleving om te focussen op zaken die een positieve bijdrage leveren aan gevoelens van geluk, welbevinden en welzijn. Vooral de stromingen van de positieve psychologie en de herstelgerichte denkpistes hebben hier een belangrijke impuls aan gegeven. De aandacht is verschoven van ziektebehandeling naar gezondheidsbevordering.

Zo kwam meer aandacht op de relatie tussen welbevinden en leervermogen, op groei en flow en op de vraag welk gedrag en welke componenten daaraan bijdragen. Een van de componenten van welbevinden zo blijkt is cultureel welbevinden.

Daarbij heeft ook cultuurparticipatie een sterk positief effect op het welbevinden. Er wordt maatschappelijk veel gesproken over effecten van verhoging, verbreding, verdieping en vernieuwing van cultuurparticipatie, maar we staan onvoldoende stil bij de waarom-vraag. WaaW stelt deze vraag wel.

Recentelijk Brits onderzoek (1995-1997) wees uit dat cultuurparticipatie een positieve impact heeft op persoonlijke ontwikkeling, sociale cohesie, gemeenschapsvorming en zelfdeterminatie, lokaal imago en lokale identiteit, verbeelding en visie, gezondheid en welzijn.

De lokale wijkgerichte culturele activiteiten hebben dus zuurstof nodig. WaaW werkt daarom graag projecten uit in samen werking met lokale organisaties.

Vraag gerust een eigen project op maat aan voor je buurt/school/organisatie.