• Speel-en-leer atelier

  waar leren leuk is

Speel en leer ateliers.

In speel en leer atelier gaan we helemaal voor spelend leren. Omdat denken en doen, ervaren en reflecteren, plezier en inhoud samengaan. We bieden zelf reeksen aan. Houd onze Facebookpagina in de gaten. Wil je liever een atelier aanvragen op locatie. Van muzische ateliers voor scholen, tot creatieve ateliers op je event. Jarig? Zin in een speciale avond of eens een ander aanbod. We werken met plezier een aanbod op maat voor je uit. Voor kleine tot middelgrote groepen

 • Culinaire taalateliers: Een atelier om te proeven en te smaken. Samen koken of bakken we gerechtjes van de wereld.  We beluisteren daarbij muziek van de wereld, leren wat woordjes in een andere taal.  De herinnering en receptjes vullen we aan met leerblaadjes met weetjes, nieuwe woordjes, en ander leuks.
 • Creatieve ateliers: In creatieve ateliers gaat het om knutselen en maken. Dat kan gaan van dromenvangers, tot bruisballen, tot voederhuisjes voor de vogels en insectenhotels.  Handvaardigheid, materialen ontdekken, plannetjes zelfstandig lezen en aan de slag gaan. Ook hier werken we met leuke leerblaadjes om me naar huis te nemen.  Met leerblaadjes voor thuis.
 • Sport en spel ateliers: Bewegend leren en spelend leren. Uitdagingen aangaan, sporten uitproberen en opdrachten of spelletjes tot een goed einde brengen. Of wat dacht je van ouderwets leren schaken? Mastermind of klassieke gezelschapspelletjes?  Bring it on. En wat dacht je van zelf een spel maken? Of het kunnen uitleggen aan anderen kinderen? Met leerblaadjes voor thuis.
 • Creatieve kunstateliers: In Creatieve kunst ateliers gaan we helemaal voor creativiteitsontwikkeling. Maakplezier, experimenteren, doen en ontdekken in thema kunst en kunststijlen staat centraal. Beeldend, film, theater, beweging. Het kan allemaal. Op regelmatige basis komen we samen om te fantaseren, te ontdekken, te proeven en te creëren. We verkennen stijlen, materialen en expressieve mogelijkheden. Creativiteit schept het vermogen om vanuit de eigen bagage; op eigen wijze te komen tot niet vanzelfsprekende ideeën en oplossingen. Bovendien verscherpt creatief bezig zijn de ruimtelijke oriëntatie, verfijnd het motorische vaardigheden en daagt het uit tot anders waarnemen. Met leerblaadjes voor thuis.
 • Ouder-Kind Koesterateliers: In OuderKind Koesterateliers gaan we voor mooie momenten samen. Tijd nemen om in volle aandacht samen gezellig bezig te zijn en aan een projectje te werken.
 • Voel en babbel ateliers: In voel en babbel ateliers zoemen we interactief in op communicatieve vaardigheden,  gevoelens en interactief gedrag. Wie ben ik? Hoe communiceer? Hoe kan ik me beter uitdrukken?  Aan de hand van o.a archetypes en aan de hand van de axenroos en totemdieren gaan we aan de slag rond deze thema’s.

OVER SPELEND LEREN

Spelend Leren gaat niet enkel over kennis opdoen, maar over de volledige ontwikkeling van kinderen. Kinderen moeten zich goed voelen in hun vel om zich evenwichtig en vrij te kunnen ontplooien. Via spelend leren zetten in op de socio-emotionele ontwikkeling, taalontwikkeling, identiteitsontwikkeling, motorische ontwikkeling, creatieve ontwikkeling, cognitieve ontwikkeling en ontwikkeling op gebied van leerhouding. Door te groeien op al deze ontwikkelingsgebieden voelen de kinderen zich zelfzeker en bekwaam.

Tijdens spel ervaren kinderen vrijheid en ruimte. Door meer vrijheid in handelingsmogelijkheden groeit de betrokkenheid op dingen alsook het gevoel van competentie.

Gevoelens van competentie zijn belangrijk  voor het zelfvertrouwen en aldus voor het welbevinden van een kind. Als een kind gelooft in zichzelf, kan het groeien en zich ontplooien en dat legt dan weer een basis om te willen leren en weten en kunnen.

Spelend en al doende leren is de meest natuurlijke vorm van leren voor kinderen. Zo blijven we dicht bij hun leefwereld.

Praktisch

 • Voor wie?
  Voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met 12 jaar.
 • Waar?
 • Wanneer?
 • Op dit moment zijn er geen eigen reeksen gepland. Je kan ons boeken op vraag.
 • Prijs
  35 euro per kind.  Materiaal en leerbladen inbegrepen.
 • Hoe inschrijven?
  – Bel naar Lut: 0485/39 81 77.
  – Stuur Lut een mailtje met vermelding van de naam van het kind en telefoonnummer: lut@waawwelzijn.be.
 • Ook te boeken als school, instelling of organisator.