• Speel-en-leer atelier

  waar leren leuk is

Speel en leer ateliers.

In het speel en leer atelier gaan we helemaal voor spelend leren. Omdat leren ook leuk mag zijn gaan we voor plezier maken, voor ervaren en beleven.

We wisselen wekelijks af in

 • Culinaire taalateliers: Een atelier om te proeven en te smaken. Samen koken of bakken we gerechtjes van de wereld.  We beluisteren daarbij muziek van de wereld, leren wat woordjes in een andere taal.  De herinnering en receptjes vullen we aan met leerblaadjes met weetjes, nieuwe woordjes, en ander leuks.
 • Creatieve ateliers: In creatieve ateliers gaat het om knutselen en maken. Dat kan gaan van dromenvangers, tot bruisballen, tot voederhuisjes voor de vogels en insectenhotels.  Handvaardigheid, materialen ontdekken, plannetjes zelfstandig lezen en aan de slag gaan. Ook hier werken we met leuke leerblaadjes om me naar huis te nemen.  Met leerblaadjes voor thuis.
 • Sport en spel ateliers: Bewegend leren en spelend leren. Uitdagingen aangaan, sporten uitprobern en opdrachten of spelletjes tot een goed einde brengen. Of wat dacht je van ouderwets leren schaken? Mastermind of klassieke gezelschapspelletjes?  Bring it on. En wat dacht je van zelf een spel maken? Of het kunnen uitleggen anderen kinderen? Met leerblaadjes voor thuis.
 • Kinderkunstateliers: In het kinderkunst atelier gaan we helemaal voor creativiteitsontwikkeling. Maakplezier, experimenteren, doen en ontdekken in thema kunst en kunststijlen staat centraal. Beeldend, film, theater, beweging. Het kan allemaal. Op regelmatige basis komen we samen om te fantaseren, te ontdekken, te proeven en te creëren. We verkennen stijlen, materialen en expressieve mogelijkheden. Creativiteit schept het vermogen om vanuit de eigen bagage; op eigen wijze te komen tot niet vanzelfsprekende ideeën en oplossingen. Bovendien verscherpt creatief bezig zijn de ruimtelijke oriëntatie, verfijnd het motorische vaardigheden en daagt het uit tot anders waarnemen. Met leerblaadjes voor thuis.

OVER SPELEND LEREN

Spelen geeft kinderen een gevoel van vrijheid. Door meer vrijheid in handelingsmogelijkheden groeit de betrokkenheid op dingen alsook het gevoel van competentie.

Gevoelens van competentie zijn belangrijk  voor het zelfvertrouwen en aldus voor het welbevinden van een kind. Als een kind gelooft in zichzelf, kan het groeien en zich ontplooien en dat legt dan weer een basis om te willen leren en weten en kunnen.

Speel en leer ateliers gaan dus over een evenwicht tussen kennis en vaardigheden opdoen, maar ook over de volledige ontwikkeling van kinderen.

Speel en leer ateliers zetten in op de socio-emotionele ontwikkeling, taalontwikkeling, identiteitsontwikkeling, motorische ontwikkeling, creatieve ontwikkeling en cognitieve ontwikkeling en ontwikkeling.

Praktisch

 • Voor wie?
  Voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met 12 jaar.
 • Waar?
 • Wanneer?
 • Op dit moment zijn er geen eigen reeksen gepland. We kunnen wel bij jou op verplaatsing binnen jullie werking ateliers aanbieden
 • Prijs
  35 euro per kind.  Materiaal en leerbladen inbegrepen.
 • Hoe inschrijven?
  – Bel naar Lut: 0485/39 81 77.
  – Stuur Lut een mailtje met vermelding van de naam van het kind en telefoonnummer: lut@waawwelzijn.be.
 • Ook te boeken als school, instelling of organisator.