Dromen ,ontmoeting en betoveringen. 

Op een warme WaaW  vuur  gaan we voor ontmoeting en verbondenheid aan een knetterend vuur.

Aan dat hartverwarmende vuur  koppelen we ook specifieke culturele ervaring van zang, woord, dans, verhaal, muziek of poëzie.  Daarna wisselen we lekker uit en genieten we van stilte en/of ontmoeting.

Stel je dus open voor elkaar en zeker ook voor  frisse dichters,  bezwerende  gezangen, betoverende dansers,  en wilde troubadours.

Het Waaw cultuur vuur  is een kleinschalig, laagdrempelig en hartverwarmend project van WaaW in samenwerking met de verborgen artistiek oase van  La Ville Perdue die een roedel wilde artistiek wolven herbergt.

We volgen strikt de Corona maatregelen. Dat wil zeggen dat we opstarten in hele kleine edities en werken met tijdsloten.  Ondertussen verzinnen we de tijd waarin we met meer spektakel en vuurshow kunnen verbazen.

PRAKTISCH

 • Waar?
  Diversiteitsacademie Onze villa
  Oudenaardsesteenweg 72
  Gent
 • Wanneer?
  11/11  2022
 • Prijs?
  15 euro inlcusief een lekkernij
 • Hoe inschrijven?
 • Stuur een mailtje naar lut@waawwelzijn.be met de datum en het tijdslot en het aantal personen voor wie je inschrijft. Gepast betalen aan de inkom.
 • De Warme WaaW vuren zijn ook te boeken op je organisatie, buurtfeest of bedrijf .
  Voor meer info: lut@waawwelzijn.be

SCHRIJF JE IN!

CULTURELE PROJECTEN

Er is een stijgende interesse in onze samenleving om te focussen op zaken die een positieve bijdrage leveren aan gevoelens van geluk, welbevinden en welzijn. Vooral de stromingen van de positieve psychologie en de herstelgerichte denkpistes hebben hier een belangrijke impuls aan gegeven. De aandacht is verschoven van ziektebehandeling naar gezondheidsbevordering.

Zo kwam meer aandacht op de relatie tussen welbevinden en leervermogen, op groei en flow en op de vraag welk gedrag en welke componenten daaraan bijdragen. Een van de componenten van welbevinden zo blijkt is cultureel welbevinden.

Daarbij heeft ook cultuurparticipatie een sterk positief effect op het welbevinden. Er wordt maatschappelijk veel gesproken over effecten van verhoging, verbreding, verdieping en vernieuwing van cultuurparticipatie, maar we staan onvoldoende stil bij de waarom-vraag. WaaW stelt deze vraag wel.

Recentelijk Brits onderzoek (1995-1997) wees uit dat cultuurparticipatie een positieve impact heeft op persoonlijke ontwikkeling, sociale cohesie, gemeenschapsvorming en zelfdeterminatie, lokaal imago en lokale identiteit, verbeelding en visie, gezondheid en welzijn.

De lokale wijkgerichte culturele activiteiten hebben dus zuurstof nodig. WaaW werkt daarom graag projecten uit in samen werking met lokale organisaties.