Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is een persoonlijk groeiproces gericht op heroriëntatie van jezelf in de arbeidsmarkt.

Het uiteindelijke doel is te weten waar jouw evenwicht ligt tussen willen, kunnen, kennen, passie, verlangen en vermogen zodat je datgene kan doen waar je echt zin in hebt om te doen en waar je echt goed in bent.

Door middel van gestructureerde, gerichte gesprekken en het gebruik van passende oefeningen en coachtechnieken wordt gewerkt aan jouw toekomst. Loopbaancoaching kan life changing zijn omdat je zelf terug bewuster keuzes gaat maken en nieuwe opties overweegt. Evenzeer kan het je helpen om nieuwe evenwichten te vinden of om gedurfde stappen te zetten in je leven.

Voor dit aanbod werkt WaaW samen met Positive Vibes, een erkend loopbaancentrum dat samenwerkt met de VDAB. Het traject varieert in duur van 6 tot 12 weken.

Methodologie

Via een aantal gesprekken help ik je bij het maken van een loopbaankeuze of -beslissing. Dit doe ik op maat. Door middel van oefeningen, opdrachten en gesprekken verkennen we samen met jou waar je mee zit. Zo komen we samen geleidelijk aan tot nieuwe ideeën en inzichten met betrekking tot je vaardigheden, interesses, werkinhoud, werkomgeving en je balans werk-privé.

Vanuit deze inzichten werken we samen aan jouw persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) en kies jij de acties die je wilt ondernemen om terug met passie aan de slag te kunnen gaan. Je persoonlijk ontwikkelplan is dus een stappenplan met een duidelijke timing richting jouw gewenste doel. Daarna is het aan jou om deze stappen op de gepaste tijd te zetten.

Na je loopbaanbegeleiding kan je nog kiezen voor een nazorgmoment waarin WaaW wat extra ondersteuning voorziet om je persoonlijk ontwikkelplan te realiseren.

Voor wie

 • Ben je niet zeker of je op de juiste plek zit binnen je organisatie?
 • Heb je meer uitdaging nodig of zoek je een nieuwe baan, maar weet je niet waar te beginnen?
 • Wil je graag binnen je huidige job een andere job invulling die je meer energie geeft?
 • Overweeg je een opleiding of ondernemerschap, maar twijfel je of dat de juiste weg voor je is ?
 • Heb je gewoon nood aan een nieuwe blik op je huidige job?
 • Wil je beter leren omgaan met veranderingen op je werk?
 • Vind je je job nog wel leuk maar heb je moeite met een collega’s /of met een leidinggevende?

Als je jezelf herkent, bied ik je graag coaching aan! Vul onderaan het contactformulier in en ik contacteer je.

Praktisch

Gedegen loopbaanbegeleiding vraagt om een pak kennis, ervaring en tijd. Normaal betaal je €550 voor een loopbaantraject van 4 uur, maar door VDAB loopbaancheques te bestellen, krijg je 93% korting en betaalt de Vlaamse Overheid de rest. Wat kost loopbaanbegeleiding je dan effectief? Amper €10 per uur. Een kleine kost, maar een onschatbare meerwaarde voor wie zich vragen stelt bij zijn huidige job of verdere carrière.

Proces

 • Stap 1: Contacteer me via het onderstaand contactformulier voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.
 • Stap2: Wil je een traject opstarten? Vraag zo snel mogelijk je opleidingscheques aan via de VDAB en maak een afspraak.
 • Stap 3: Wil je je traject verder uitdiepen? Vraag de volgende opleidingcheques aan en maak een nieuwe afspraak.
 • Stap 4: Normaal ga je nu zelf aan de slag met je persoonlijk ontwikkelingsplan. Krijg je toch graag nog een klein beetje ondersteuning hierbij, dan heb je recht op een half uur ondersteuning/nazorg per aangevraagde opleidingscheque.

Wie komt in aanmerking voor een loopbaancheque?

 • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
 • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
 • Je werkte in de laatste twee jaar minimum een jaar als werknemer of zelfstandige.
 • Je volgde de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding.
 • Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend opleidingscentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen.

Hoe vraag ik een loopbaancheque aan?

Om een loopbaancheque aan te vragen dien je in te loggen in jouw “Mijn Loopbaan”-dossier van de VDAB (zie rechts bovenaan op de VDAB-website) Je komt dan op een inlogscherm, waar je je e-mail/rijksregisternummer en paswoord dient in te geven. Lukt het niet om in te loggen? Neem dan telefonisch contact op met VDAB via het gratis tel. 0800/30.700.

Meer info op https://www.vdab.be/loopbaancheques

In samenwerking met

CONTACTFORMULIER

TESTIMONIAL

“Het woord loopbaanbegeleiding zal nooit meer hetzelfde zijn. Lut heeft er voor gezorgd dat het voor altijd een positieve, creatieve betekenis zal hebben voor mij. In heb mijn toekomstplannen zonder stress kunnen uitwerken. Werken aan werken is nog nooit zo leuk en zo op maat geweest.”

Saidjah CoudenysVrijwilligerscoördinator Femma

Loopbaanbegeleiding en welbevinden

We spenderen heel wat tijd van ons leven op het werk, waardoor dit werk dan ook  een hele grote impact heeft op ons welbevinden.

Ervaar je voldoening, zin, waardering en gezonde uitdaging op je werk, dan is de kans groot dat je voldaan naar huis keert na een lange dag. Ontbreken deze zaken, dan zal zich dat uiteraard ook vertalen in minder welbevinden en levenstevredenheid.

Voor WaaW is het dan ook een logische keuze om ook in te zetten op welbevinden op het werk. Loopbaancoaching is één van de manieren om daaraan te werken.