WaaWzinnig theater

WaaW brengt voorstellingen met een tikkeltje maatschappelijk engagement. We spelen, plagen, reflecteren en houden af en toe speels een spiegeltje voor. In onze  voorstellingen beogen we te verbazen, te verwonderen en af en toe met tempo te vertragen. Soms valt dit alles dan weer  samen in een opgeblonken kader van muziek, beweging en een dolle voorstelling.  

Over de voorstelling DA GAANUNIE!

DA GAANUNIE! is een knotsgekke, muzikale voorstelling over ouderschap anno 2020.  Over grootbrengen en opvoeden  in  een tijd van overvolle en drukke agenda’s, gestandardiseerde dagaanunie pistes, hechting en maatschappelijk druk. Met een vrolijke en energieke knipoog brengen we een ode aan het nemen van de tijd en de ruimte om gewoon samen te zijn en te spelen. We leggen de lat even wat lager. Lanterfant gerust maar even met ons mee  in een vreemde wereld vol inefficiëntie  en verwondering.

“Opstaan! Vooruit! Wakker worden. Alleé kom! Maakt u klaar, hup hup. Doe voort. Allée doet u kleren aan…”
“Is uw gezicht al gewassen?  Gaat u kleren aandoen heb ik gezegd en steekt uw fruit in uw boekentas. Hier, uw boterhammendoos.”
“Zeg kind, waar is uw boekentas, naartoe?  Allée hup hup vooruit. Een beetje tempo!Komaan zeg. Ik mag nie te laat zijn voor die vergadering! Komaan!”
“Wat ? Nog andere kleren zoeken? Nee dat gaat nu niet. Kom naar beneden. Vooruit , laatste keer dat ik het zeg …”
“OOOOh, waar zijn mijn sleutels nu? Allée, waar blijft ge nu? Als ge nie maakt dat ge nu beneden zijt…..!!”

En dan een oorverdovend geluid
…. en niets meer behalve een verdwenen kind.
En een onuitgenodigde vreemde dokter die er allemaal wel raad mee blijkt te  weten. Dat hopen we althans. De dokter zelf zweert in elk geval bij hoog en laag en bij de eed van Hippopopopopopopdingescrates dat de moeder olifantritritis heeft en alleen haar kind weer kan zien als ze daarvan geneest.

Hij neemt de moeder mee op zoektocht naar haar eigen (innerlijke) kind en maakt daarbij gebruik van bevreemdende interventies die haar (terug) in contact zouden moeten stellen met die vergeten of ongekende kantjes van haarzelf en het vermogen om zich te verbinden.

Vanalles over bindweefsel en olifantritritis dus.

Team

  • Spel: Lut Geeraert (WaaW) en Joeri Buysse (vzw Oormajoor)
  • Regie: Antje D’hondt
  • Muziek: Tom van Brussel

Voor wie

Voor kleuters vanaf 5 jaar die wel zin hebben in een gekke dokter die hun mama eens goed wat helpen kan.

Voor ouders  en grootouders die wel eens in een spiegel willen kijken die erg vrolijk knipoogt.

Premièrereeks

  • 2 mei 2020, 20:00u, De Theaterbox, Gent.
  • 3 mei 2020, 15:00u, De TheaterBox, Gent.

Reservatie en info: www.theaterbox.be

Boekingen

  • Pakket extra-small: voorstelling
  • Pakket small: voorstelling + nabeschouwing en reflectiemoment over ouderschap
  • Pakket medium: voorstelling + nabeschouwing en reflectiemoment over ouderschap + workshop improvisatietheater voor ouders en/of kinderen
  • Pakket large: voorstelling + nabeschouwing en reflectiemoment over ouderschap + workshop improvisatietheater  voor ouders en/of   kinderen
  • Pakket extra-large: voorstelling + nabeschouwing en reflectiemoment over ouderschap + workshop improvisatietheater voor ouders en/of kinderen + lezing over hechting

Info: Lut Geeraert: lut@waawwelzijn.be of 0485/39.81.77